perjantai 10. syyskuuta 2010

Artivistit kuokkabileissä

Artivistit näkyivät tänään Kajaanin opettajankoulutusyksikön opiskelijoiden (ja ehkä myös henkilökunnankin) järjestämissä kuokkabileissä. Liidutus ja avoin purkufoorumi kansalaisille oli päivämme missio. Menossa mukana oli myös soittoartivistit; Klubiorkesteri Houseband raikui komeasti Lönnrotin patsaan juurella. Ja Lipposen Pave melkein liidutti itsekin, käväisi ainakin varsin liki aktivistista ryhmäämme.

Kuokkabilepuiston viereisessä ravintolassa järjestettiin viralliset Oulun yliopiston Kajaanin OKY:n 110-vuotiskinkerit. Niihin bileisiin ei kutsuttu juuri ketään Kajaanin OKY:n henkilöstöstä tai opiskelijakunnasta.

Puhumisen ja käsittelyn tarve opettajankoulutuksen tilasta on tässä kaupungissa suorastaan valtava, sen aisti ja tunsi jokainen läsnäolija. Pistimme merkille, että etenkin vanhemmat kadullakulkijat tuntuivat olevan todella huolissaan Kajaanin tulevaisuudesta sekä Koky:n lakkauttamisesta. Kun heille tarjosi liitua ja mahdollisuutta heittäytyä kirjoittamaan ajatuksiaan katuun, kieltäytyi moni vedoten siihen, ettei ole inspiraatiota kirjoittaa. Lieköhän ollut kyseessä ko. foorumin leikittelevä muoto tai outous tai sisäsyntyinen paine siihen, että jotain todella syväluotaavan analyyttistä pitäisi muka osata juuri nyt ja tällä hetkellä keksiä vai ylipäänsä jonkin asian pukeminen kirjalliseen, painettuun muotoon vai... Mene ja tiedä. Onneksi kaupunkilaisten joukossa oli myös liidutusintoilijoita ja saimme foorumeihin varsin mukavasti paljaita, reteitä ja impulsiivisiakin kannanottoja.

Kajaanin ehdollistaminen liidutuksen iloihin jatkuu! Get used to it, Kainuu.

Mitä minä/me voimme tehdä Kajaanin paremman tulevaisuuden eteen?
Mitä tapahtuu juuri nyt ravintolassa/puistossa - aisti, huomioi, liiduta
Sana on meillä vielä vapaa! - terveiseni illallispöytään

Valitse kaista
Pave
Klubiorkesteri Houseband - Artivistic Orkestar
Artivistic foto
Luovuus iski liiduttaviin
Artivistic Orkestar backstage
Taustalla ravintola

1 kommentti: